Skrivnost je v marketingu, lahko pa jo najdete tudi v besedah

O filmu »The Secret«, ki si ga je vsekakor vredno ogledati, sem že pisal tukaj. Včeraj je v moj »Inbox« prišla e-pošta s priponko, kjer se nahaja celotna vsebina filma. Torej, za vse tiste, ki si želite ogledati film, pa vam ga še ni uspelo dobiti, ali pa se želite resnično poglobiti v Skrivnost, tukaj pripenjam dokument:

Drugače pa je trenutno v ZDA zadeva pravi hit, prav tako kot film Drkajva skupaj (danes sem slučajno slišal reklamo za ta film, zato je pristal tukaj kot primerjava). Najprej ti ni jasno, kako je lahko pač še ena komedija tako velik hit, pri nas ali pa v Ameriki. Kmalu je jasno – marketing. »Marketing is everything«. Na vsakem koraku plakat, vsakih 15 min reklama na televiziji, letaki v kinu itd. Korelacija je očitna in izjemna. Lahko se spomente tudi na Dormeo. Torej čista matematika, kreativnost niti ni tako bistvena.

Tako v podjetništvu sploh ni nujno, da imaš najboljši proizvod/storitev (Microsoft Windows, McDonald’s itd.). Skrivnost uspeha je lahko tudi v procesih, sistemu, konceptu, marketingu itd. Več o tem v eni izmed naslednjih, daljših objav.

No, če sem pa ravno omenil film Drkajva skupaj (ki mi je nekako antipatičen), je tukaj še vnaprejšnje opravičilo za provokativen prevod naslova filma, kot je napisano na spletnih straneh Koloseja:

Opomba v zvezi z naslovom filma:
iz Slovarja slovenskega knjižnega jezika: drkati -am nedov. (r) zastar.
1. večkrat zdrsniti, zdrkniti: potne kapljice so mu drkale po čelu
2. drsati se: gledala je, kako fantje drkajo po ledu; otroci so se hodili na potok drkat

Pojasnilo glede prevodov naslovov filmov: prevod filmskega naslova je izbira distributerja in ne prikazovalca.