Idealna rešitev, če med delom poslušate glasbo

Večina ljudi, ki jih poznam, med delom posluša glasbo. To velja še posebno za kreativce in programerje – nataknejo si slušalke, zavrtijo svojo najljubšo glasbo in začnejo delati. Sam do pred kratkim med delom dejansko nikoli nisem poslušal glasbe, vedno sem najraje ustvarjal v tišini.

Če pogledamo s strani produktivnosti, smo lahko za kanček bolj učinkoviti, če delamo v tišini, saj možgani dejansko ne procesirajo obojega hkrati, vendar med aktivnostmi preklapljajo (glasba, delo, glasba, delo). No, je pa delo verjetno lahko ob glasbi veliko veliko bolj zabavno.

Kakorkoli že, ker velikokrat delam v prostoru z drugimi ljudmi, ki poslušajo glasbo (brez slušalk), sem se nekako navadil, da sedaj med delom tudi sam včasih poslušam glasbo (no res samo včasih – recimo sedaj).

Pri poslušanju glasbe med delom pa sem naletel na en velik problem: Vse se začne ponavljati (v splošnem sem že po naravi tak, da se dosti stvari hitro naveličam), nimaš ideje kako bi lahko prišel do nove ql glasbe, ne veš kaj bi še poslušal, menjanje med žanri je težavno itd. Na koncu si zafrustriran, ker ne veš, kaj bi poslušal – namesto, da bi pridno ustvarjal.

Potem pa sem po priporočilu začel uporabljati Pandoro, ki ta problem več kot odlično rešuje. Spletna storitev je resnično fenomenalna. Njihovo poslanstvo je: “To help you discover new music you’ll love.” Uporaba pa je nadvse preprosta. Sam si lahko kreiraš več “postaj” oziroma “rubrik”. Za posamezno rubriko vpišeš enega izvajalca ali naslov pesmi, ki ti je všeč, nato pa aplikacija sama išče komade, ki se skladajo s karakteristikami, kot jih ima vpisan izvajalec oziroma pesem in vrti eno za drugo. Če želiš zamenjati žanr, enostavo ustvariš novo “postajo” in že te čaka veliko nove glasbe z drugačnimi karakteristikami. Skoraj neomejeno in povsem brezplačno!

I just love it! ;)