Neomejeno poslušanje glasbe, po vašem okusu, brez reklam

Nekaj časa nazaj sem pisal o Pandori, genialni spletni storitvi, ki je uporabnikom omogočala poslušanje želene glasbe na enostaven način s presenetljivimi rezultati. Enostavno si vpisal avtorja ali naslov glasbe in nato je Pandora iskala vse skladbe, ki so podobne opisani. Nato si lahko sproti označeval ali ti je posamezna skladba všeč ali ne in tako se je oblikoval vedno bolj izpopolnjen vzorec vašega okusa v povezavi z glasbo.

Na žalost pa so pred kratkim omejili uporabo Pandore zgolj za prebivalce Amerike in Kanade. Problem so bile namreč avtorske pravice. Tako na žalost spletna storitev zaenkrat ni več dostopna preostalemu svetu.
Se je pa pred kratkim pojavila zanimiva alternativa, z nekoliko drugačnim konceptom, vendar še z več funkcijami. To je spletna storitev Soudpedia. Izberete si izvajalca, album, skladbo in že lahko poslušate svojo najljubšo glasbo. Prav tako lahko delite svojo listo z drugimi uporabniki storitve, odprete svoj blog itd.

Obstaja še ena zelo zanimiva in dobra alternativa, to je last.fm, ki je zelo dodelana web2.0 spletna storitev. Sedaj lahko zopet uživate v poslušanju glasbe. :)