Blaz Kos

Spletno gostovanje

Blog BlazKos.com gostuje na strežnikih Spletno gostovanje Prasicek.si.
Spletno gostovanje Prasicek.si je servis, ki skrbi za spletno gostovanje in registracijo domen. Za vse, ki potrebujete zanesljivo spletno gostovanje, je Prasicek.Si je prava rešitev. Visoko kvaliteto zagostavljajo nizkim cenam navkljub – gostovanje strani je realizirno na vrhunskih strežnikih, priklopljenih neposredno v slovensko internet hrbtenico. Spletno gostovanje vašega podjetja, društva ali druge organizacije lahko mirne vesti zaupate strokovnjakom na www.Prasicek.si

Kaj je spletno gostovanje?

Spletno gostovanje ali gostovanje spletnih strani potrebuje vsak, ki bi rad objavil vsebino na internetu. Gostovanje je ponavadi razdeljeno na različne sklope. Bistven tukaj je zmogljiv in sodoben spletni strežnik za spletno gostovanje, priklopljen na internet, na katerem potem gostuje vaša stran. Naslednji korak je, da se ta spletni prostor ‘poveže’ s spletno domeno, ki jo vpišete v brskalnik. Domena je naslov, preko katerega vas poiščejo vaši obiskovalci, naprimer www.blazkos.com – to je domena.

Registracija domen

Naslov, ki ga je potrebno vpisati v vaš brskalnik, da najdete svojo stran je domena. Za vašo prepoznavnost je domena lahko tudi ključnega domena, to je namreč vaš spletni naslov. Domena je torej usmerjena na vaš prostor gostovanja na določenem strežniku. Domeno je pred tem potrebno registrirati oz. rezervirati. Domeno lahko zakupite za 1 leto ali več. Več o stroških in registraciji domen boste prav tako izvedeli na spletni strani Prasicek.Si.

Print Friendly, PDF & Email